Pomoć kod muškog i ženskog steriliteta

Svjedoci smo da je problem začeća sve češći izazov sa kojim se susreću parovi.

Stručnjaci savjetuju da je važno što ranije detektovati da postoje određene poteškoće sa začećem i reagovati adekvatno, tako što će se oba partnera podvrgnuti ispitivanjima kako bi se ustanovilo zbog čega je ovaj problem nastao. **Istraživanja pokazuju da muškarci, u jednakoj meri kao i žene, pate od infertiliteta.

U kliničkoj praksi su se korisnim pokazali preparati koji mogu poboljšati plodnost muškaraca i žena.

Ženska neplodnost

Kod dama je jedan od najčešćih uzročnika pojave infertiliteta prisustvo insulinske rezistencije i sindroma policističnih jajnika. Miocystinn® Fertile je dijetetski suplement koji predstavlja jedinstvenu patentiranu formulaciju sa mio-inozitolom i d-hiro-inozitolom u odnosu 3,6:1, uz dodatak folne kiseline. Inozitoli imaju ključnu ulogu u terapiji sindroma policističnih jajnika zbog svoje prirodne funkcije u organizmu. Oni pozitivno utiču na regulaciju insulinske rezistencije, posledično uspostavljanje hormonske ravnoteže, regulaciju menstrualnog ciklusa, poboljšanje kvaliteta jajne ćelije, a sve u korist povećanja plodnosti i regulacije infertiliteta. Miocystinn® Fertile je terapija izbora u lečenju sindroma policističnih jajnika zahvaljujući svojim efektima koji su dokazani kroz brojne kliničke studije, ali i u praksi. Druga komponenta preparata, folna kiselina, spada u vitamine grupe B i njen redovan unos je preporučen svim ženama koje žele da zatrudne, trudnicama i onima koje boluju od sindroma policističnih jajnika i insulinske rezistencije.

Pomoć kod muškog steriliteta

Muški infertilitet se dijagnostikuje kroz parametre koji se prate na spermogramu, odnosno analizom sjemene tečnosti. Kada parametri kao što su zapremina sjemene tečnosti, broj spermatozoida, njihova pokretljivost i morfologija nisu zadovoljavajući, potrebno je krenuti sa adekvatnom i dokazano efikasnom terapijom. Preporučujemo proizvode Sperginn® Forte i Sperginn® Q10. Ovi proizvodi sadrže aktivne principe koji dokazano pozitivno utiču na spermatogenezu, regulišu broj i kvalitet spermatozoida, povećavaju količinu produkovanog testosterona, a time doprinose normalnom fertilitetu i reprodukciji. Jedinstveni sastavi ovih proizvoda i aktivne komponente u visokoj koncentraciji čine Sperginn® liniju proizvoda snažnom formulacijom za jačanje muškog reproduktivnog zdravlja. Doziranje proizvoda je komforno, jer se uzima samo jedna doza jednom dnevno, a preporučena je primena proizvoda Sperginn® Forte 24 dana kako bi se snažno stimulisala spermiogeneza, a zatim je potrebno uzimati Sperginn® Q10 naredna 3 meseca, kako bi se ispoljio pun terapijski efekat u vidu produkcije kvalitetnijih spermatozoida, bolje pokretljivosti i veće vitalnosti.