Imunitet u doba korone

Naš organizam ima odbranbeni mehanimazm, koji nam je svima poznat pod imenom imunitet. Koliko je sam termin jačanja imuniteta postao važan u našim životima svjedoči činjenica da je ovaj pojam jedan od najtaženijih na najvećem svjetskom internet pretraživaču – google-u. U doba korone, taj broj se udvostučio.

Imunitet gradimo neprestano

Veoma je važno da naglasimo da jačanje imuniteta ne treba da bude trenutno ili onda kada bolest već nastane, nego je na zdravlju našeg organizma bitno raditi u kontinuitetu. Jedna od ključnih stavki, uz prdržavanje propisanih mjera, u borbi sa novim oboljenjem koji nosi naziv Covid19 je i kontinuirano jačanje imuniteta. Prema do sada dostupnim informacijama virus napada pacijente koji imaju oslabljen imuni sistem, vitaminsko- mineralni deficit i nutritivno loš status organizma. To znači da virus korona, jednako kao i ostali virusi i bakterije napadaju oslabljen organizam i ljude sklone lošijim životnim navikama.

Recept za jak imunitet

Osim zdrave ishrane, dovoljnog i kvalitetnog sna, fizičke aktivnosti i smanjenog stresa, stručnjaci u vrijeme sezonskih oboljenja, poput prehlada i gripa, pa i naposlijetku Covida savjetuju konzumiranje suplemenata, odnosno dodataka ishrani koji će naš organizam snadbjeti potrebnim vitaminima i mineralima. Posebno za ovaj period, stručnjaci savjetuju konzumiranje proizvoda koji su bogati vitaminima A, B, C, D te mineralima poput magnezijuma, selena, željeza, cinta i omega 3 masnih kiselina. Neta glugan, i proizvodi koji u svom sastavu nose ovu formi će dobrinijeti jačoj otpornosti organizma, a pobrinuće se i da se naš imuni sistem što prije vrati u ravnotežu nakon bolesti.

o nama

"Najbolja apoteka, osoblje je divno i puno razumijevanja", D. Šiljegović
"Sve za mame i bebe na jednom mjestu", D. Ostojić
"Tu je moj farmaceut sa kojim se savjetujem o dodacima prehrani", I. Jočić