Jelovnik po vašoj mjeri

Razvojem genetike kao nauke dobili smo odgovore na brojna pitanja i danas je moguće kreirati plan ishrane napravljen prema genetskom kodu svakog pojedinca. To je oblast kojom se bavi NUTRIGENETIKA. Šta je nutrigenetika? Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost koja postoji između gena i ishrane koju konzumiramo. Poznavanje sopstvenih gena i genetskih predispozicija je od velikog značaja za prevenciju bolesti i kreiranje zdravijeg načina života u ovom ubrzanom svijetu.

Ključ zdravlja se krije u prevenciji

Analizom genetske slike je moguće spriječiti određene nasljedne bolesti na način da se pravovremeno otkrije rizik za njihov potencijalni nastanak.

divider image
divider image
divider image

KOMe se preporučuje nutrigenetika?

Kod pacijenata sa metaboličlim sindromima nutrigenetika se pokazala veoma uspješno u tretiranju bolesti kao što su dijabetes, inzulinska rezistencija, problemi sa funkcijom štitne žlijezde i poremećajem hormonskog statusa. Takođe je idealno rješenje za sportiste i rekreativce koji žele da unaprijede svoju fizičku snagu i otkriju koji im tip fizičke aktivnosti najviše odgovara. Ovaj način ishrane pokazuje izuzetne rezultate i kod ljudi koji žele da regulišu svoju tjelesnu masu i postignu željenu kilažu, te ujedno da produže mladost i ljepotu.
Tekst preuzet sa sajta www.medico-s.com

o nama

"Najbolja apoteka, osoblje je divno i puno razumijevanja", D. Šiljegović
"Sve za mame i bebe na jednom mjestu", D. Ostojić
"Tu je moj farmaceut sa kojim se savjetujem o dodacima prehrani", I. Jočić